Particulier

Hypotheek

Kootstra Advies is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in hypotheken. Wij hebben in de loop der jaren geadviseerd in de meest uiteenlopende financieringsvraagstukken voor jou als particulier. Wij helpen je graag als je jouw eerste of tweede huis wilt gaan kopen, je woning wilt verbouwen of wilt gaan verduurzamen. In al deze gevallen heb jij een hypotheek nodig die aansluit bij jouw wensen.

 

Startershypotheken

Het woord zegt het eigenlijk al: deze hypotheek is bedoeld voor mensen die voor het eerst een eigen woning kopen. Niet alleen 30-jarige hypotheken, maar ook 40-jarige hypotheken. Niet per definitie meer lenen, wel lagere maandlasten.

 

Doorstroomhypotheken

Heb je al een hypotheek en wil je verhuizen? Dan kijken we eerst samen naar de huidige hypotheek en de mogelijkheden voor jouw nieuwe woning. Wanneer je hypotheek lager is dan de waarde van je huidige woning, kun je de overwaarde gebruiken voor de nieuwe woning. In sommige gevallen kun je je huidige hypotheekrente meenemen naar je nieuwe woning. Voorbeeld: is de nieuwe rente 5% en de rente van jouw huidige woning 2%, dan kan het zijn dat je je ‘oude’ rente mee kunt nemen.

 

Hypotheken voor de verbouw

Je hebt je droomhuis gekocht, maar er moet nog veel verbouwd worden om het helemaal eigen te maken. Een verbouwingshypotheek kan je extra financiële ruimte geven. Dit is een losse lening voor de verbouw boven op je huidige hypotheek. Of je een verbouwingshypotheek kunt afsluiten, hangt af van meerdere factoren. Kootstra Advies helpt!

 

Hypotheken om te verduurzamen

Zonnepanelen, vloerverwarming, dakisolatie of een warmtepomp. Er zijn vele manieren om je woning te verduurzamen en aan ieder van deze manieren hangt een prijskaartje. Het is mogelijk om een aanvullende hypotheek af te sluiten naast je huidige hypotheek!

 

Hypotheken voor een tweede woning

Om een hypotheek af te sluiten voor een tweede woning, is het erg belangrijk om alle financiële zaken goed op orde te hebben. Kootstra Advies legt stap voor stap uit wat de voorwaarden en mogelijkheden zijn als je kiest voor een tweede woning.

 

Overwaarde opnemen in verband met hypotheek

Heb je overwaarde op je hypotheek, dus is je woning meer waard dan je aan hypotheek betaalt? Dan is het mogelijk om deze overwaarde te gebruiken voor andere doeleinden. Welke doeleinden dit zijn en wat de voorwaarden zijn, lichten we graag toe in een vrijblijvend gesprek!

 

Nieuwbouwhypotheken

In tegenstelling tot een reguliere hypotheek, krijg je bij een nieuwbouwhypotheek te maken met specifieke kosten. Daar komt bij dat je, door het bouwproces, nog niet weet wanneer je hypotheek ingaat. Toch heeft een nieuwbouwhypotheek ook vele voordelen. Wil jij weten wat de voordelen zijn?

Kom in contact

Persoonlijk, vertrouwd
& betrokken

Heb je vragen over een dienst of product of wil je weten waar jouw financiële mogelijkheden liggen? Kom snel in contact en wij zorgen dat de koffie klaarstaat!